Xperia-Z4
Xperia Z4

Потребители не останаха очаровани от Xperia Z4 и Xperia Z3+ и вероятно все очакват по-добро предложение от Sony. Е, добрата новина е, че вече има нови слухове за работа по Xperia Z5, Xperia Z5 Compact и Xperia Z5 Ultra. Според спекулациите новите устройства ще бъдат представени в Япония през септември.

Няма данни за дисплея на Xperia Z5, но се твърди, че към неговите характеристики ще влиза процесор Snapdragon 820 от Qualcomm, 4GB RAM, скенер на пръстови отпечатъци и батерия с капацитет от 4500 mAh. Очаква се основната камера да е поне 21 мегапиксела със Sony Exmor RS IMX230 CMOS сензор, поддръжащ HDR и заснемането на 4К видео. Всичко звучи страхотно, но разочароващ за мнозина вероятно ще бъде фактът, че Sony ще използва същия OmniBalance дизайн.

През април също имаше слух, че компанията работи по Xperia Z5, Z5 Ultra и Z5 Compact със Snapdragon 820 и 4GB оперативна памет. Според него и трите модела трябва да са с 1440 x 2560 QHD екрани, а Z5 Ultra да е с Qualcomm Ultrasonic Sense ID скенер за пръстови отпечатъци. Тогава в информацията се посочваше, че смартфоните ще са с изцяло нов дизайн, а по-късно изтече снимка (по-долу), за която се предполагаше, че показва Xperia Z5, направена от метал, със същото местоположение на камерата и новия Type-C USB порт.

dume

Имайте предвид, че не можем да гарантираме достоверността на информацията, така че я приемете с доза недоверие. Слухова сочат различни характеристики, така че ще трябва да почакаме, за да видим какви са плановете на Sony за тази есен.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS