Xperia Z4

Без много шум или каквито е да е пищни събития, Sony обяви своя нов флагман Sony Xperia Z4, но само за Япония. За съжаление, останалата част от света на този етап няма да може да се порадва и да закупи новия флагман, поне докато от компанията не променят това. Странна стратегия и може би не много добра, имайки предвид сериозната конкуренция, но това е.

Още по-странно е, че новият Sony Xperia Z4 е почти същия като Sony Xperia Z3Sony Xperia Z2 и Sony Xperia Z1. Японците и тази година не направиха сериозни промени по дизайна, а заложиха на това, което виждаме през последните три поколения. Единсвената по-осезаема разлика е в дебелината, която е вече 6.9 мм, а теглото е паднало на 144 г. Отпред вече ще намерите и високоговорителите, които бяха позиционирани по същия начин и при Sony Xperia Z2.

Xperia-Z4-Xperia-Z3

Като изключим тези разлики, почти всичко си е същото. Имаме 5.2-инчов IPS LCD дисплей с Full HD резолюция, IP68 сертификат, 20.7 MP основна камера с 1/2.3“ големина на сензора и BIONZ процесор. Хубавото е, че японците са ползвали най-мощния процесор в момента, а именно Snapdragon 810 с 64-битова архитектура. Той предлага процесор с четири Cortex-A53 и четири Cortex-A57 ядра, както и Adreno 430 графика. Вътрешната памет е 32 или 64 GB, като вече няма да има версия с 16GB. Имаме 3GB оперативна памет и батерия с намален капацитет, която вече е литиево-йонна 2930 mAh.

От това, което може да видим на снимката, Sony Xperia Z4 ще дойде с леки дизайнерски промени в иконите, което е повлияно и от факта, че версията на операционната система е Android 5.0 Lollipop. Все още не се знае повече за промените под капака, но е твърде вероятно и там да няма нещо кой знае колко изненадващо.

Това е новият Sony Xperia Z4 и това е флагманът, с който японците се изправят срещу Galaxy S6, LG G4, One M9, а по някое време и iPhone 6S, който не трябва да го забравяме през тази година. Не е ясно дали отново ще имаме два флагмана от японците през 2015 г., но засега Sony Xperia Z4 не блесва с нещо зашеметяващо и се надявам, че това, което виждаме днес, ще е просто някаква версия за Япония.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS