epiphany-glasses

Snapchat купи компания, която прави очила с възможност за заснемане на видео, подобно на Google Glass. Информацията не е оповестена публично, а се съдържа в изтекло писмо от последната атака срещу Sony. Личното съобщение е изпратено от главния изпълнителен директор на Sony Entertainment Майкъл Линтън и разкрива, че сделката е за сумата от 15 милиона щатска долара.

ВИЖ ОЩЕ: VELVE ЗАКЛЮЧВА РЕГИОНАЛНО ИГРИТЕ В STEAM

Придобитата компания се нарича Vergence Labs и се занимава със серия от устройства, които са подобни на Google Glass. Очилата се наричат „Epiphany“ и позволяват заснемането на видео с висока резолюция и качество с натискането на един бутон. Цената на различните модели започва от 299 щатски долара и достига до 499. Очилата са оборудвани с от 8 до 32 GB свободно място и позволяват синхронизация на файловете с облачни услуги.

Концепцията на „Epiphany“ е да бъдат не само с възможности за заснемане на видео, но и да са удобни и издръжливи. Рамките са направени от пластичен титаниев материал, който е едновременно лек и много здрав. На тях могат да бъдат поставени и стъкла с диоптър.

При активиране на функцията за запис автоматично се задейства визуален индикатор, който започва да мига. Това позволява на околните хора да разберат, че биват записвани. Така компанията е въвела начин за информираност на хората, които биха имали притеснение относно записването и евентуалното публикувуване на техни действия.