Samsung Galaxy S4-zapalen

13-годишната Ариел Толфрий от Тексас била събудена през нощта от своя Samsung Galaxy S4 – но не заради късно съобщение от приятел или грешно настроена аларма. Съненото момиче усетило, че мирише на изгоряло, но в първия момент се унесло отново. За щастие острата миризма я събудила пак, преди да се стигне до нещо по-опасно – а източникът се оказал смартфонът й, който Ариел била оставила под възглавницата си.

Апаратът бил изгорял да степен на неузнаваемост, а огънят прогорил долната страна на възглавницата й, чаршафа и матрака. Според семейството на момичето причина за запалването е сменена батерия, но няма информация дали тя е била от оторизиран сервиз. В репортаж на FOX 4 бащата показва стопения Samsung Galaxy S4 и пораженията по леглото на дъщеря му. Според него предупреждението, че нещо такова може да се случи, трябва да бъде слагано от производителите на много по-видимо място – като надписите на кутиите с цигари.

Защото предупреждение в упътването има: апаратът не трябва да се поставя под тялото, възглавница, одеяла, дебели дрехи или други материали, които могат да попречат на притока на въздух, тъй като това може значително да се отрази на работата на телефона и „представлява възможен риск от пожар или експлозия, които биха могли да доведат до сериозни телесни наранявания или материални щети“. Въпреки това и въпреки че според Samsung семейство Толфрий не са спазили и указанието да използват само оригинални части, от корейската компания ще изпратят на Ариел чисто нов апарат и ще платят останалите щети, нанесени от пожара.

1 коментар

Comments are closed.