Все по-стремглаво приближаваме денят, в който Samsung Galaxy Note 5 ще бъде представен. Преди време видяхме концептуални рендери за устройството (снимката по-горе), а ето че в интернет започха да се появяват и сериозни слухове за бъдещата джаджа. Едни от тях звучат доста правдоподобно, други по-скоро ще трябва да гледаме с бялото на окото.

Слуховете се въртят около няколко неща в новия Galaxy Note 5 от Samsung – паметта, дисплея, батерията, процесора и неговия USB порт. Що се отнася до пространството за данни, говори се че Note 5 ще включва флаш памет от новото поколение UFS 2.0. Тя дебютира при Samsung Galaxy S6 / S6 Edge и благодарение на нея тези две устройства показаха невероятни данни при тестовете за прехвъряне на информация, затова е силно вероятно Galaxy Note 5 също да бъде с такава памет. А дисплеят? Очакваме 5.9-инчов Quad HD такъв. Въпреки слуховете, бивши служители на Samsung споледят, че фаблетът няма да е с 4K резолюция, тъй като компанията още тества технологията.

Samsung Galaxy Note 5 трябва да е и доста тънък – говори се за дебелина от само 7.9 мм и тук ще споменем батерията – за нея се говори, че трябва да е с капацитет от цели 4100 mAh. Ако това се окаже вярно, можем да очакваме сериозен живот на устройството. Между тези няма и 8 милиметра ще бъде поместен и процесорът, който по данни трябва да е ъпгрейдната версия на Exynos 7420, чипсетът на Galaxy S6/S6 Edge. За него не се знае нищо повече.

Накрая ще споменем и най-интересното. Неназованите източници твърдят, че Samsung Galaxy Note 5 ще бъде с USB Type-C порт, което ако се окаже вярно, можем да очакваме страшно бързо зареждане, прехвърляне на 4K видео и никакъв проблем за светкавичен трансфер на данни. Имайки предвид, че устройството ще дебютира през септември, така че новото поколение USB порт звучи логичен избор, подготвяйки компанията за новата 2016 година.

Е, кое от нещата в бъдещия Galaxy Note 5, макар и непотвърдени, ви харесва най-много? Ако поне половината се окажат истина, то това звучи като един чудесен фаблет.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS