Според Associated Press, цитирани от Android Authority, миналата неделя във Франция се е запалил Samsung смартфон, различен от Galaxy Note 7. Това е по-ниският клас Galaxy J5, който е бил притежание на френска гражданка. Смартфонът е започнал да пуши по време на семейна вечеря и когато тя го хвърлила на земята, той се запалил и гърбът му избухнал. Пожарът бил изгасен от приятеля ѝ.

Samsung към момента отказват да коментират преди да имат възможност да разследват случая по-подробно. Не е ясно също така кой точно вариант на Galaxy J5 се е запалил – този от 2015 или от 2016. Според анализатори от IDC обаче, най-вероятно говорим за по-новия модел.

Ако това е така, то той е на пазара от април и ако батерията му беше проблемна, това би трябвало да се е разбрало до сега. За това не се знае дали говорим за изолиран случай на дефектен телефон, или нещо свързано с Note 7.

Samsung Galaxy J5 се продава в България – забелязали ли сте нещо нередно с батерията на смартфона, ако притежавате такъв? Загрявал ли е повече от нормалното? Споделете с нас в коментарите.

5 Коментари

  1. От края на Месец Юни имаме два Галакси J5 2016 вкъщи, моя и на дъщеря ни, никакви проблеми с машинките. Тъщата е с J5 2015, също няма никакви оплаквания, а го ползва от Месец Март 2016.

  2. Galaxy J5 2015 е с 5″ дисплей а J5 2016 е с 5,2″. Не зная какво неясно има тук.

  3. Съгласен съм. Продават се много добре и демонстрират отлично качество до сега.

  4. Явно в първия абзац има грешка… Не е уточнено кой от двата модела е. Поправих, благодаря.

Comments are closed.