Очаква се Samsung Display да представят иновативен еластичен дисплей по време на конференцията Society for Information Display 2017, която ще стартира утре в Лос Анджелис. Според The Korea Herald, цитирани от Android Authority, панелът ще е 9.1-инчов LED екран с възможност да се разтяга.

Информацията показва, че би трябвало този дисплей да е доста гъвкав и да позволява при натискане да се огъва, след което да се връща в първоначалната си форма.

Снимка: Samsung Display / Yonhap
Снимка: Samsung Display / Yonhap

Очаква се този тип еластични дисплеи да са следващата стъпка в еволюцията на т.нар. гъвкави дисплеи — сгъваеми, извити и т.н. Не е ясно обаче кога джаджа с подобен екран би била готова да се появи на пазара.

Още, на същата тази конференция Samsung би трябвало да дебютират с 1.96-инчов дисплей с UHD резолюция (3840 x 2160 пиксела). Това се равнява на 2250 пиксела на инч. Очаква се този тип дисплей да е насочен към VR пазара.

В този ред на мисли, знаем че Samsung и LG готвят смартфони със сгъваеми дисплеи за догодина. Още е рано да се каже, че такива наистина ще се появят, но пък няма как да не ги чакаме с нетърпение.