samsung-galaxy-tab-s2

Samsung представи новото си предложение за таблет Galaxy Tab S2, което е е доста по-различно от неговия предшественик. Новият модел е със съотношение на страните 4:3, подобно на iPad Mini, вместо широкоекранния 16:9. Корейската компания промени това с обещанието, че този дисплей е много по-удобен при преглеждане на уеб страници и четене на електронни книги. Има разлики и в диагонала на екрана, като се предлагат две модификации – с 8 и 9.7 инча. Намалява се също и резолюцията – от QuadHD тя вече е 2048×1536 пиксела.

Коренната промяна вероятно се дължи на преценката на екипа от инженери на Samsung, които смятат, че основното приложение на таблетите е преглеждане на уеб съдържание. Характеристиките на Galaxy Tab S2 го правят по-удобен за ползване именно при четене на книги, отколкото гледане на филми. SUPER AMOLED екранът е оборудван с нова възможност – „режим четене“, който променя яркостта на подсветката, за да позволи комфортно четене на текст за по-дълъг период от време. Дебелината на Galaxy Tab S2 е 5.6 милиметра, теглото е намалено с 10%.

Техническите характеристики са обновени и има чувствителна разлика от предишните модели. Galaxy Tab S2 са оборудвани с 8-ядрен процесор с тактова честота 1.9 или 1.3 GHz, вероятно Exynos 5433, който видяхме при Galaxy Note 4. Оперативната памет е 3GB, а вградената е с обем от 32 или 64GB, като тя може да се разширява чрез външна microSD карта. Батерията е с капацитет от 5870 или 4000 mAh, което би трябвало да осигури достатъчно време за автономна работа. Все още Samsung не e обявилa колко могат да издържат двата модела според тестовете на компанията.

Таблетът ще бъде оборудван с четец на пръстови отпечатъци, а операционната система е Android 5.0 Lollipop. Очакваме  продажбите да стартират през следващия месец. Все още не е ясна цената за двете модификации.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS