samsung-galaxy-s6-edge-bend

Преди дни най-новите флагмани бяха подложени на bendgate тест, имащ за цел да информира потребителите какъв натиск тези смартфони могат да издържат. Не е очудващо за вас предполагам, че в някакъв момент всеки смартфон ще се прекърши на две. Няма как.

В крайна сметка Samsung не останаха доволни от резултатите и публикуваха свой собствен тест за огъване, популярен под названието bendgate и иначе познат като three-point bend test (или, тест за огъване при натиск в три точки). Той се прави от машина, която поддържа предмета от двата му края, докато бутало подава натиск по средата от обратната страна. Оказва се, че на подобна машина можете да счупите пет молива при натиск от малко над 36 килограма. Но какво са пет молива? Всъщност моливите са доста здравички. Опитайте да хванете пет и да ги счупите заедно. [rquote]И така bendgate се превърна в критерии за качество[/rquote]Труднично е. А какво остава за Samsung Galaxy S6 и S6 Edge?

Компанията проведе този тест както с Galaxy S6 Edge, така и със стандартния Galaxy S6 модел. Във видеото по-горе можете да прочетете също, че този тест е задължителен когато става въпрос за произвоство на смартфони. Излиза че го е имало доста преди хаш-тагът #bendgate да стане популярен. Новите Samsung флагмани издържат натист от 36 килограма, което е доста повече, отколкото ще изпита всеки един смартфон при нормално ежедневно ползване, тъй че няма от какво да се притеснявате.

А що се отнася до огъването – това са джаджи, произведени от различни метали, пластмаси и стъкло, а тези вещества се огъват, тъй като са гъвкави и не се трошат при най-малкия натиск. Искам да кажа, че издържат на напън, а това е нормално и те предават това си свойство на смартфона, от който са част. Не мисля че огъването на един смартфон е проблем, стига след това да може да върне първоначалната си форма, но това зависи и какъв натиск му прилагате. Преценете сами.

Финални мисли? Смартфоните се огъват, огъвали са се и винаги ще се огъват. Вие какво мислите?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS