Samsung Galaxy S6 Picture 9

В края на миналата година Apple успя да настигне Samsung и компаниите си деляха първото място за най-голям производител на смартфони в света, и двете с доставки на около 74 милиона устройства за четвъртото тримесечие на 2014 г. През първото тримесечие на 2015 г. обаче корейците отново грабнаха короната с продадени над 80 милиона смартфона, докато Apple продаде 62 милиона бройки, става ясно от данни на Strategy Analytics. Въпреки това, приходите на американския гигант идват от по-скъпи устройства, а тези на Samsung от среден или нисък клас, като сериите Galaxy A, E и J.

sa-q1-numbers.0

Samsung е доставила общо 83 милиона смартфона за първото тримесечие на 2015 г., но все още има да настига обема от миналата година, равняващ се на 89 милиона бройки. Корейската компания очаква повече приходи през второто тримесечие, в което ще влизат и продажбите на представените през март флагмани Galaxy S6 и S6 Edge. От началото на януари до 31 март Samsung е спечелила 47 трилиона корейски вона (около 44 млрд. долара), с оперативна печалба от 6 трилиона вона (5.6 млрд. долара). Това е спад респективно с 12% и 30%.

Според данните на Strategy Analytics на трета позиция, след Samsung и Apple, се класира Lenovo-Motorola, а Huawei е на четвърто място.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS