След като вчера ви разказахме за патента, който Samsung са подали през април за сгъваем смартфон, днес разбираме, че компанията все пак се колебае дали изобщо да представя такова устройство. Във вчерашния материал заключих, че според мен такъв тип смартфони не би бил много търсен и явно не само аз мисля така…

Анонимен източник, който твърди, че е запознат със Samsung, коментира пред The Korea Herald така:

„Samsung вече имат възможността да започнат масово производство на сгъваеми телефони към края на следващата година, въпреки че такива премиум модели обикновено се произвеждат в по-малки количества. Но, компанията не е сигурна дали изобщо на пазара ще има търсене на такива скъпи, сгъваеми устройства.“

Отново според този източник, ако все пак Samsung се решат да произвеждат такъв тип устройства, то те ще бъдат таблети, а не смартфони. Излиза, че сгъваемите таблети са по-лесни за производство, отколкото смартфоните.

От компанията Kolon Industries разкриха миналия месец технологията си за прозрачни полиамидни филми, които биха могли да заменят стъклените дисплеи. Производството им може да започне в края на 2018 година, но те няма да позволят напълно гъвкави устройства – най-вероятно първите сгъваеми джаджи ще могат да се сгъват само на няколко определени места по корпуса си.

Е, какво ще кажете? Има ли смисъл от такъв тип устройства и специално смартфони? Бихте ли си купили модерен сгъваем телефон?