След като множество случаи на запалили се Galaxy Note 7 смартфони се появиха в новините, Samsung започна да подменя тези устройства с нови, безопасни такива. Първоначално компанията предположи, че проблемът идва от батериите и започна да използва компоненти от друг доставчик (ATL, вместо Samsung SDI). Малко след това обаче подменени устройства също се оказаха опасни и сега корейците спряха производството на устройствата от фаблет серията за неопределено време.

Въпросът обаче остава — защо множество Galaxy Note 7 телефони се запалват и създават проблеми на своите собственици? Според The New York Times, дори Samsung не знае каква е причината, макар че е нагърбила огромен брой инженери да работят по реприкиране на случаите.

Според Парк Чул-уан от Центъра за модерни батерии в Корейския институт по технологии и електроника, компанията прекалено е избързала със заключенията. Всъщност може да се окаже не само че батериите са малка част от проблема, ами дори и че нямат общо със запалванията. “В опитите си да надмине iPhone, Samsung изглежда са напълнили флагмана си с толкова много иновации, че той е станал неконтролируем”, казва още Чул-уан. Да — явно Galaxy Note 7 е толкова комплексен, че може би проблемът е още по-голям, отколкото от Samsung смятат.

Още една пречка при намирането на решение е и това, че гигантът не позволява e-mail комуникация по въпроса между работещи върху репликирането на проблема инженери. От NYT още твърдят, че от страх тези вътрешни комуникации да не попаднат в грешни ръце, Samsung позволява обмяната на информация по въпроса да става само офлайн.

И така, една от най-големите технологични компании в света не знае откъде идва проблемът с избухването на най-иновативния им и скъп смартфон. Ситуацията изглежда плашещо сериозна и не малко хора вече се съмняват дали изобщо Note 7 ще се върне на пазара… А вие какво смятате?

1 коментар

Comments are closed.