Samsung все пак са подали патент за сгъваем смартфон, както се говореше по-рано през годината. Той е подаден в Корейският офис за интелектуална собственост и е забелязан вчера от Galaxy Club.

Според снимките и информацията в документа, евентуалното бъдещо устройство е тясно и дълго, със сгъваем дисплей. Когато е сгънато, то прилича много на модерните преди много години телефони с капаче. Реално обаче това е смартфон и очакваме той да има функциите на такъв. Още — устройството би трябвало да има и втори допълнителен дисплей, който се включва когато то е сгънато.

samsung-bendable-smartphone-patent-2

Не знаем нищо повече за този смартфон. Samsung не са коментирали кога планират такива телефони да бъдат пуснати на пазара, така че трябва да имаме едно на ум. След последните проблеми със Note 7, компанията може и да премисли стратегията си — още повече ако се окаже, че въпросните проблеми не са породени само и единствено от батерията на фаблета.

Какво ще кажете? Бихте ли си купили сгъваем смартфон? Според мен лично такъв тип устройства ми изглеждат меко казано неудобни… Кой би ползвал тази щуротия, която Lenovo представиха като концепция по-рано тази година (напомням — сгъваем смартфон-гривна)? Признайте си!