Ако харесвате Chrome OS, но операционната система не е достатъчно удобна за вас, то може би проблемът ви има решение. То се нарича Remix OS и може би е точно това, което някои журналисти го наричат, а именно – нещото, което Chrome OS би могла да бъде. Създаден от компанията Jide, която от своя страна е съставена от бивши служители на Google, Remix OS е чисто и просто Android. Само че този Android е изцяло преработен, за да ви служи на компютър.

Точно така – на сцената на CES вчера, Jide представиха най-новия си продукт. Името му е Remix mini и е джаджа, която сама по себи си е компютър – благодарение на HDMI кабел, тя се свързва с какъвто и да е монитор, и го превръща в Android десктоп машина, която работи прекрасно. Видеото по-горе играе ролята на официално представяне и демо на Remix OS. Както можете да видите, той наподобява едновременно обикновен Android и стилна десктоп операционна система – имате на разположение Start меню, от което вадите приложенията си; самите приложения пък могат да бъдат стартирани в стандартен изглед, или на цял екран.

jide-remix-mini-remix-os-android-for-pc

Remix mini може да бъде ваш за някакви си 69,99 долара. Но момент! Казахме, че е напълно безплатен. И това е така – ако не ви се дават пари за „компютър“ с тази операционна система, можете да вземете десктоп Android-ът безплатно. Малко по-късно през януари, Jide ще пуснат системният файл на операционната си система за безплатен даунлоуд. Оттам ви трябва само флаш памет с USB 3.0, на която да го запишете. След това буутвате тази флашка на собствения си компютър и хоп – ето че имате Android на своята машина.

Какво мислите? Има ли бъдеще Remix OS? Аз лично съм заинтригуван и със сигурност бих опитал тази система, когато бъде пусната. Следете Jide.com и споделете мнението си с нас в коментарите.

jide-remix-os-android-for-pc