qualcomm-snapdragon-mobile-processor-820x420

На годишното професионално изложение SIGGRAPH Qualcomm представи бъдещите процесори от модела Snapdragon 820. Първоначално чиповете бяха обявени в началото на година на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, но без много подробности.

Сега те станаха ясни и с новото поколение процесори Qualcomm ще предложи на пазара и потребителите на мобилни технологии много по-добра графика. Adreno 530 обещава да подобри възможностите за обработка на графика с няколко пъти по-добра производителност. Това се случва едновременно с по-ниския енергиен разход, което означава, че устройствата с Adreno 530 ще бъдат по-мощни, без това да натежава върху автономния живот. От Qualcomm съобщават, че средната производителност е с 40% по-висока от предишното поколение Adreno 430.

В повечето от проведените тестове за производителност тази комбинация бие почти всеки чипсет в смартфоните на пазара. Очакваме Snapdragon 820 в комбинация с Adreno 530 през първото тримесечие на следващата година. Дотогава ще видим и новите предложения от Apple и Samsung, които са производители на преките конкуренти на моделите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS