panasonic

Panasonic все още е на едно от първите места по технологично развитие и компанията го доказва още веднъж с най-новото си изобретение. Предаването на информация чрез светлина не е нещо ново, но японците са го усъвършенствали по интересен начин. За да може дадено устройство да улавя информация от светлинен източник, преди светлината трябваше да флуктуира и да е от видимия спектър. Сега това вече не е задължително и „невидими“ източници на светлина могат да предават информация, като тя да бъде улавяна и предоставяна на ползвателя на един смартфон много лесно.

Представете си нещо като предаването на информация чрез NFC – може да се използва за какво ли не, включително и за реклами, които да се пускат към минувачи с включен сензор. При новата технология, която използва LED диоди, информацията се предава от невидим източник, който може да бъде поставен навсякъде. Така, да речем, в магазина за дрехи вие можете да насочите смартфона си към някоя рокля, получавайки мигновено информация за налични размери, цветове, подобни модели, цени и т.н. Новият начин за предаване на информация е няколко стотин пъти по-бърз от предишните разработени такива.

Panasonic се надява да успее с разработката до началото на 2016 година, като към средата може всичко това да започне да работи. Японската компания също смята, че други разработчици и производители могат да се възползват от това, инкорпорирайки го в различни нови устройства.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS