OnSight

Ново стратегическо партньорство изненада приятно учените. NASA и Microsoft се заеха заедно да разработят софтуера OnSight, който ще позволи на учените да работят виртуално на Марс чрез виртулната технология Microsoft HoloLens.

ВИЖ ОЩЕ: 5 НЕВЕРОЯТНИ ТЕХНОЛГИИ ЗА БЪДЕЩЕТО

Новият продукт ще даде възможност на изследователите да планират и разработват научни експерименти на Червената планета. OnSight работи с наземния апарат Mars Curiosity и позволява на екипите на космическата агенция да работят по наистина нов начин.

OnSight използва данни от Curiousity, за да създаде триизмерна симулация на повърхността на Марс. Учените ще могат да се прехвърлят на планетата от първо лице и по този начин още по-добре да оптимизират работата на апарата. До този момент се е налагало да се предават изображения на компютърен екран и по тях да се изчисляват и настройват командите към Curiousity. Чрез HoloLens тотално ще се промени процеса на работа и ще се улесни дейността на NASA.

Системата OnSight използва холограми и подробна информация за много параметри, които се визуализират в симулатора. По този начин се създава хибрид между симулация и предаване на живо на реални данни от наземния апарат. Със сигурност тази разработка ще помогне на учените в техните експерименти.