nokia-by-microsoft

Vela, Athena и Libra: триото интересно звучащи названия всъщност са кодовите имена на нови Nokia устройства, които предстои да видим. Поне така твърди един от най-добре запознатите източници в областта на технологиите Evleaks, което ни кара да класираме тази информация като поне малко по-достоверна от обикновен слух.

Имената вероятно се отнасят за предстоящи Lumia смартфони или таблети, а новината определено се вписва интригуващо в изобилието от информация около Nokia и Microsoft тези дни. Отново според Evleaks Microsoft е на финалната права в подписването на лицензионен договор с Nokia. Като резултат от него Windows Phone устройствата ще продължават да носят името Lumia, но ще бъдат брандирани като „Nokia by Microsoft”.

Очертава се да има промяна и за таблетите Surface, като това название остане в историята и бъде заменено от Microsoft с Lumia. Засега няма официално потвърждение на тези новини, но нищо чудно да го видим в близките дни, след като договорките бъдат постигнати окончателно.