Компанията Nokia е продала 126 милиона бройки от оригиналната версия на 3310 откакто тя е представена на хората за пръв път през септември 2000 година. Това бяха времена, в които никой още не беше чувал за iPhone, времена, в които Nokia беше позната със своите устройства, на които можеха да се играят прости игрички като “Змия”.

Сега 3310 прави едно емблематично завръщане с един по-модерен дизайн, благодарение на HMD. Също като своя предшественик Nokia-та ще си бъде със същия номер – 3310, но този път ще бъде със софтуера Series 30+, 2.4-инчов QVGA дисплей, 2-мегапикселова камера и дори ще има слот за microSD карта.

nokia-3310-4Модерният вариант на 3310 е малко по-малък, по-тънък и изцяло заоблен. Освен това е и доста по-цветен, има красиви жълти и червени модели, както и цвят матирано сиво и тъмно синьо. Веднага се разпознава, че е Nokia, а HMD даже са инсталирали модерна версия на играта “Змия”, която още повече спомага за носталгията, която ще подгони в секундата, в която хванете 3310 в ръка.

Има Opera Mini на телефона, за сърфиране в интернет, но най-специалното така да се каже свойство на устройството е животът на батерията. Като при повечето такива телефони продължителността на батерията е 31 дни с 22 часа говорене, което си е доста време. Но тъй като телефона е изключително обикновен и да искате, няма как да си харчите батерията по Snapchat и Facebook.

nokia-3310-3От HMD планират да пуснат Nokia 3310 в продажба някъде през второто тримесечие на тази година за скромната сума от 49 евро.

1 коментар

Comments are closed.