Може би не всички сте забелязали, но изглежда HERE Maps навигацията на Nokia не се справя много добре. Към това сочи разкритото желание на компанията да продаде приложението си и цялата му дивизия на Apple. За картите Nokia даде 8.1 милиарда долара през 2008 г. Сега компанията иска да осъществи продажба на стойност 3.2 милиарда долара.

Както знаете, по-рано тази година HERE Maps се появи за iOS и така се установи като лидер между приложенията за навигация. Въпреки това, това явно не е достатъчно. Nokia иска да се концентрира отново върху мобилни услуги чрез придобиването на Alcatel-Lucent за 15.6 милиарда евро, което беше обявено преди няколко дни. Освен на Apple, компанията е предложила HERE Maps и на Facebook, Baidu, Sirius XM, Amazon и дори Alibaba.

След появяването си Apple Maps бавно, но славно се подобри като приложение. Американската компания нае бившия президен на Nokia HERE и NAVTEQ Торстен Кренц, заедно с вицепрезидента по търсенето на Amazon A9 Беноа Дюпин. Покупката на HERE Maps може да бъде само за добро, тъй като приложението ще послужи за подобряване функционалността на Apple Maps, като би могло да се интегрира както в iOS и OS X, така и в Car Play.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS