Google Photos е една чудесна услуга, която се радва на голям брой потребители и позитивни коментари. Със специалната облачна услуга за снимки на Google имате възможност да запазвате снимки от своя смартфон или компютър в два различни варианта – безплатен и неограничен, който намалява резолюцията на снимката на 16MP, ако тя е по-висока; както и „Original“ такъв, който се брои към пространството ви в Google Drive. Това обаче изглежда ще се промени специално за потребителите на Nexus смартфони.

Ново парче код (и информацията към него) в последния ъпдейт на Google Photos за Android сочат, че някои потребители ще имат достъп до безплатно съхранение на снимки в пълна резолюция. Всъщност това, което от Android Police са открили, гласи „Unlimited free storage for original quality photos & videos uploaded from your Nexus device“, или „Неограничено безплатно съхранение на снимки и видео в пълна резолюция от вашето Nexus устройство“.

Все още не е ясно дали това ще важи само за снимки, направени с камерата на някой Nexus, или пък ще работи и за снимки от DSLR фотоапарати например, които са копирани на смартфона. За сега трябва да почакаме, за да разберем повече, или Google да обявят функционалността официално.