narrativeclip2

Носимите камери създадоха цяло ново поколение запалени спортни видеографи, които започнаха да се състезават и по отношение на най-интересни и удивителни клипове. Сегментът на т.нар. „екшън“ камери се разрасна значително главно заради възможностите на джаджите да бъдат изключително компактни и да заснемат съдържание с високо качество.

ВИЖ ОЩЕ: KODAK ПРЕДСТАВИ СВОЯ ПЪРВИ СМАРТФОН НА CES 2015

На световното изложение CES бе представен Narrative Clip 2. Това е най-новото поколение от носимите камери, които бързо привлякоха потребителите със своята концепция. Камерата заснема снимка на всеки 30 секунди за създаване дневник от снимки. Тя е предназначена за lifelogging – запаметяването на всекидневния живот по този начин.
Новият модел вече има Wi-Fi и Bluetooth безжична свързаност.

Корпусът на устройството е с модулна задна част, която да осигури удобно захващане за всякакви повърхности. Narrative Clip 2 има подобрен 8-мегапикселов сензор с усъвършенствани възможности за заснемане на снимки при ниска осветеност. Вече има и вграден GPS приемник, който записва данни за местоположението на всяко заснето изображение.
Clip 2 може да синхронизира записаните данни в облака без нуждата от компютър. За едно пълно зареждане устройството може да работи 30 часа.

Настолните и мобилни приложения към камерата също бяха обновени. Те вече притежават нов модул за визуализиране на заснетото съдържание с подобрена скорост на зареждане. Очаква се продажбите да започнат през тази година с цена от 199 щатски долара в три цвята: червено, черно и бяло. Оригиналният модел ще бъде с намалена цена от 149 щатски долара.