Moto 360

Moto 360

Според последните слухове дългоочакваният умен часовник Motorola Moto 360 ще бъде официално представен през юли, а цената му ще е 249 евро.

Освен загадъчните рекламни материали, Motorola все още не разкрива подробности около своето устройство. Moto 360 ще бъде един от първите часовници, които ще използват Android Wear, операционна система специално създадена за носими устройства. Със своя кръгъл екран и изчистен дизайн Moto 360 наподобява традиционен ръчен часовник, за разлика от всички останали умни джаджи, и с право си спечели любовта на феновете.

Други слухове за устройството досега гласят, че Moto 360 ще използва OLED дисплей, което ще му позволи да показва времето постоянно, без нужда от натискане на бутон. Самият екран ще бъде защитен от стъкло изработено от сапфир, а часовникът ще може да бъде закупен с набор от различни каишки.

LG G Watch е друг умен часовник, който ще бъде базиран на Android Wear. Неговата премиера се очаква да бъде на 27 май и по всичко личи, че ще изпревари Moto 360, освен ако Motorola не реши да ни изненада.