Motorola_Nexus_plus_concept_1

Вече знаем, че Motorola ще представи четири нови устройства съвсем скоро. Според последна информация обаче това далеч не е всичко и общият брой на устройствата, които ще видим преди Коледа, всъщност е 10. Разбира се, едва ли трябва да очакваме официални съобщения от компанията преди септември, но по всичко личи, че Motorola планира да завърши работата си под шапката на Google по подобаващ начин.

moto-s

Най-интересната част от информацията засяга Moto S – предполагаем нов флагман на компанията, който ще бъде наличен единствено за клиенти на американския мобилен оператор Verizon. Moto S ще има наистина впечатляващи характеристики, които включват 5.9-инчов дисплей с 2K резолюция (1440 х 2560 пиксела), процесор Snapdragon 805 и Adreno 420 видео карта. Смартфонът ще е с 13-мегапикселова основна камера и 2.1-мегапикселова камера за видео разговори. Съдейки по изображението, което показва фабричния скрийн протектор на устройството, можем да очакваме и предни стерео говорители, по подобие на Moto X+1.

Moto S ще послужи и за основа на следващия Nexus смартфон. Това съвпада с факта, че следващият смартфон на Google ще се казва Nexus 6 и ще бъде именно 5.9-инчовия смартфон на Motorola. Компанията ще представи и мини версия на Moto S, озаглавена Moto X Play, която ще има 5.2-инчов дисплей.

Списъкът се допълва от 3 нови Droid смартфона (DROID, DROID Maxx, DROID Turbo), предназначени отново за Verizon, и Мото G2. Освен смартфоните, Motorola ще обяви Moto 360 и нова Bluetooth слушалка.