Снимка: Mashable.com
Microsoft
Снимка: Mashable.com

До една година Microsoft ще освободи рекорден за компанията брой служители – 18 000. Новината бе съобщена от изпълнителния директор Сатя Надела в отворено писмо.

От общия брой хора, които ще трябва да си търсят работа, 12 500 са служители на Nokia. Към момента за Microsoft работят близо 127 000, което означава, че компанията ще съкрати работната си сила с %14. Надела обещава, че всички служители ще бъдат обезщетени, а компанията ще помогне в прехода към нова работа на повечето от тях, въпреки че това едва ли ще ги накара да се чувстват кой знае колко по-добре.

Макар и съкращението да е рекордно за компанията, то не е чак толкова изненадващо. Още си идването си Сатя Надела показа, че компанията има нужда от коренни стратегически промени и директно отхвърли много от плановете на предишния директор и съосновател на компанията Стийв Балмър.

Заедно с Надела отворено писмо до всички служители изпрати и Стивън Елоп. В съобщенията и на двамата е поместена новината, която ви съобщихме вчера: че Nokia X – платформата за смартфони, използващи разклонена версия на Android, ще приключи работа, за сметка на Lumia устройства с Windows Phone.