Microsoft са започнали да разпращат покани за следващото си събитие, което ще се проведе на 2 май от 16:30 часа българско време в Ню Йорк. На него се очаква компанията да представи нов продукт, който да е свързан по някакъв начин с училищата.

Неназовани източници, запознати с информация от Microsoft твърдят, че не бива да очакваме Surface смартфон или пък наследник на Surface Book. Както виждате, малко вероятно е да видим и новата конзола Project Scorpio. Планът е тя да бъде представена пред публика за първи път на E3 през юни.

Възможно е на 2 май Microsoft да представят нова версия на Surface 3 таблетът, който беше насочен към ученици. Според ZDNet обаче, работата може да е малко по-различна. Блогът твърди, че събитието е с кодово име „Bespin“, което в света на „Междузвездни войни“ е името на планетата, помещаваща Cloud City — Градът в облаците. Дали Microsoft няма всъщност да представят Windows 10 Cloud, чрез която компанията ще се конкурира с Google Chrome OS? Е, ще трябва да почакаме, за да разберем.