medium-login-email

Medium официално скъсват с традиционните методи за идентификация на своите потребителите. Паролите при тях остават в миналото, тъй като се въвежда нов метод за влизане в системата – чрез еднократни пароли, получени по имейл. Потребителите ще трябва да последват генерираните линкове в имейл писмо, като те ще важат за кратко време. Причината това да се случи е ниската степен на защита, която паролите предоставят.

Medium смятат, че паролите са трудни за помнене и могат лесно да бъдат откраднати. Потребителите много повече ценят паролите си за електронната поща и тя може да послужи като сигурно място, където да се доставят линковете за влизане в Medium.

Потребителите имат възможност да ползват за влизане и своите профили в социалните мрежи Facebook и Twitter, но не всички потребители са съгласни да споделят информация за себе си чрез тези услуги. Новата възможност пък ще позволи не само влизане в Medium, но и ще се използва при първоначална регистрация. Чрез този подход потребителите ще могат да разбират когато някой се опитва да влезе в профила им, както и ще се повиши значително сигурността.

В бъдеще Medium обмисля въвеждането и на други комуникационни канали, където да изпращат линковете за влизане – например, кратки съобщения на мобилния телефон. Влизането чрез имейл ще може да активира и мобилното приложение на Medium за iOS. Поддръжка за Android версията се очаква съвсем скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS