lg-g4-microsite-leak14.0-(1)

LG официално представи дългоочаквания флагман G4, който ще се изправи срещу другите топ предложения на пазара за смартфони. Няма как да кажем, че сме изненадани, тъй като снимки на устройството изтекоха доста преди неговото официално представяне. Тази година корейците решиха да заложат на дизайна, който видяхме и при G3, но с някои нововъведения във външния вид, които ще откроят G4 от останалите смартфони. В седващите редове ще обърнем внимание именно на тях.

На първо място най-забележимото е коженият гръб, който ще се предлага в различни цветове. Все още не сме тествали G4 и не можем да кажем как това ще се отрази при ежедневната работа с него, но със сигурност можем да твърдим, че това дизайнерско решение ще привлича погледите, особено на фона на пластмасовите модели. LG се стреми към по-премиум излъчване и усещане именно с кожения гръб. Компанията казва, че е отнема от два до три месеца за направата на всеки кожен гръб, като материалите и процесът, използван за изработката, са същите като при луксозните чанти.

lg-g4-brown-leather-back-covers-500x333

Този път от LG наистина са се постарали, защото G4 идва с растително дъбена кожа (Vegetable-tanned leather). При този тип кожа в процеса на дъбене се използват танин и други съставки, съдържащи се в различни части на растенията, като дървесна кора, листа, плодове и др. Това е и единственият тип кожа подходяща за резбоване или щамповане. Трябва да знаете, че тази кожа потъмнява с времето, което според LG ще придаде на G4 още по-премиум излъчване.

Samsung също имаше подобна идея с Note 3, чийто заден панел бе направен от пластмаса, имитираща кожа. Това беше по-нестандартно решение, което се хареса на част от потребителите, но при G4 LG не иска просто визуална измама, а истинска качествена кожа. Не можем да кажем, че корейците първи са се сетили за това. Не бива да забравяме, че Moto X също се предлагаше и във вариант с кожен заден гръб. Остава само да видим как самата кожа и шевовете ще се справят след постоянна употреба на смартфона – разбира се, няма да са перфектни след няколко месеца използване, но това е напълно нормално, както е при останалите материали.

Водещатa концепция при G4 и кожения му гръб е „комфортна елегантност“, или поне към това се стреми LG. За желаещите да купят най-новия модел на производителя тази елегантност със сигурност ще коства доста некомфортна цена. Тя все още не е обявена официално, но не се заблуждавайте, че ще ви излезе евтино да се сдобиете с това произведение на изкуството, ако можем така да го наречем.

lg-g4-microsite-leak11.0

Другата промяна е в дисплея, който при G4 е леко извит. Слухове за това се появиха седмици преди премиерата на новия флагман, но извивката na G4 не може да се сравни с тази при G Flex 2. Тя не е толкова забележима, може би дори и на снимките повечето от вас не са обърнали внимание  нововъведението. Причината за това е, че LG не цели да представи същия като G Flex модел, а да даде на потребителите дисплей, който е 20% по-малко вероятно да се счупи или удари в сравнение с плоския G3.

Ще успее ли G4 да се пребори с конкуренцията? Разбира се, решението на повечето потребители ще бъде повлияно от личен вкус, предпочитание за марката и изисквания по отношение на характеристиките, както е при всяка една покупка на технологична джаджа. Хубаво е да видим нещо различно от познатите материали. Дали това ще се превърне в тендениця? Едва ли, но не това е целта. Напоследък се забелязва тенденцията технологичните продукти да са представяни по-скоро като модни аксесоари, да се набляга на по-изтънчен дизайн и LG също го доказва. LG иска да ни покаже, че всеки детайл от G4 е най-доброто, което може да се предложи на пазара. Бижу, а като всяко бижу, и изработката на това е отнела доста време.

Със сигурност кожата няма да се хареса на всички, но именно заради това LG ще предлага G4 и в други разновидности, включително и пластмаса. Потребителите ще получат страхотна камера, дисплей и софтуер, всички подробности за които може да прочетете тук. Тези, искащи повече технологична иновация, вероятно ще се насочат към Galaxy S6 edge с извития от двете страни дисплей, който е едно наистина добро предложение в това отношение.

Тази година LG наистина представи страхотен флагман, който покрива всички основни критерии при покупка – има подобрение в дизайна, което придава много по-различен външен вид и усещане, камерата е почти като в професионален фотоапарат, дисплеят е 2K IPS Quantum, голяма батерия и т.н. Само времето ще покаже дали по-различната идея на LG ще успее да се наложи на приелия еднотипност пазар.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS