lg-g-watch-r

LG обяви официално G Watch R – новия умен часовник на компанията.

За съществуването на устройството разбрахме съвсем скоро, а финалният резултат въобще не разочарова. В сравнение със скучния G Watch, новият часовник изглежда много добре и със сигурност ще привлече интереса на всички почитатели на най-новата ниша в мобилните технологии.

LG G Watch R ще бъде позициониран във високия ценови клас в сравнение с други Android Wear устройства. Основна роля за това има кръглият P-OLED дисплей с резолюция от 320 х 320 пиксела. Всъщност това е първият умен часовник с изцяло кръгъл дисплей – факт, който LG използва в рекламите си, тактично „захапвайки“ Moto 360.

LG_G_Watch_R

Останалите характеристики на часовника са относително стандартни. Тук имаме Snapdragon 400 (1.2 GHz) процесор, 512 MB рам и 4 GB основна памет. За автономността на LG G Watch R ще се грижи батерия с обем от 410 mAh. Часовникът идва екипиран и с типичните сензори за този тип аксесоари като жироскоп, акселерометър, барометър и компас.

Устройството ще бъде налично само в черен цвят и по наше скромно мнение изглежда доста добре. Разбира се, финалната оценка ще дадем, когато видим устройството на живо, което ще се случи съвсем скоро.