LG G Watch

LG G Watch

За LG G Watch чухме за пръв път през март, когато Google представи своята модифицирана операционна система Android Wear.

От тогава подробностите за умния часовник на корейската компания не са много. Знаем, че G Watch ще бъде прахо- и водоустойчив, с дисплей, който никога не спи (always-on), метален корпус и изчистен дизайн. Днес компанията пусна нов рекламен клип за своя часовник, който показва части от потребителския му интерфейс, а в самия край можем да видим двете версии – бяла и черна- една до друга.

Няма много информация по отношение на датата, на която ще бъде представен, но въпреки надеждите да го видим на официалното събитие на LG в края на този месец, може би това ще стане едва след конференцията на разработчиците на Google Google I/O, която ще се състои в края на юни.

Цената, на която ще се продава също не е официално обявена, но според слуховете G Watch ще струва под 300 долара, което ако е истина ще го направи много привлекателен за потребителите, тъй като единствените други часовници на подобна цена са Pebble и Gear Fit.

Въпреки че почти всички големи производители заявиха желанието си да разработват устройства с Android Wear, единствено LG и Motororla показаха прототипи. За да преценим кой от двата – Moto 360 или G Watch е по-добър, ще трябва да изчакаме официалната им премиера, но предложението на корейската компания определено изглежда добре. Вие очаквате ли го с нетърпение?