LG_WATCH_URBANE_LIFESTYLE_02.0.0

LG вече обяви своя луксозен умен часовник Watch Urbane, който ще представи в Барселона следващата седмица и сега компанията разкри още детайли преди старта на Световния мобилен конгрес (MWC). Оказва се, че новият акесоар има втора версия, поддръжаща LTE, която няма да бъде с Android Wear, a ще работи с нова платформа от LG.

Виж още: Официален дистрибутор на Apple в България най-накрая ще предлага iPhone на нормални цени

Новият модел има доста сходства с неназованата webOS за умни часовници, която видяхме по време на представянето на Audi на CES, но от LG са заявили пред The Verge, че Watch Urbane LTE не е webOS устройство и няма никаква връзка с прототипа на Audi. Изглежда странно, че компанията ще разработи изцяло нова операционна система за носими устройства, успоредно с Android Wear и webOS проектите, но изглежда тя ще ни изненада на MWC 2015.

LG казва, че новият модел е първият LTE умен часовник в света, като той също така има „уоки-токи“ функция, позволяваща на много хора да говорят заедно, както и опция за спешно набиране, чрез която може да наберете номер само с натискането на един бутон. Батерията на Watch Urbane LTE е 700mAh. Устройството разполага с редица сензори, включително жироскоп. компас, акселерометър, за атмосферното налягане, за пулса, GPS и , разбира се, има NFC.

Watch Urbane LTE има общо три физически бутона, два от които са до коронката, което доста наподобява видяното на CES. Най-горният от тях може да бъде използван за бърз достъп до различни настройки, а долният служи за връщане назад, а с коронката може да се превключва между различните режими. Всички подробности около този модел ще научим след няколко дни на Световния мобилен конгрес.