lg_round_smartwatch

Умният часовник LG G Watch е в продажба от съвсем скоро (и в малък брой страни), но изглежда, че компанията ще представи съвсем ново устройство след броени дни. Промо видео, което от компанията разпространиха, ни подготвя за новия им часовник, като разбира се не разкрива нищо конкретно.

Това, което става ясно, е че новото смарт устройство ще има изцяло сферичен дисплей по подобие на Moto 360. Всъщност LG хвърля директно ръкавицата към Motorola като показва, че дисплеят на конкурентната компания не е 100% кръгъл – малка част в долния му край нарушава перфектната форма. Според създателите на Moto 360 това е било необходимо по инженерни причини, а под дисплея се крият кабелите, необходими за неговата работа. Явно техните колеги от LG са се справили с проблема и с новото устройство ще се опитат да „надцакат“ конкуренцията – припомняме ви, че именно кръглият дизайн на Moto 360 предизвика най-много положителни коментари.

Всичко за предстоящия умен часовник на корейската компания ще разберем след броени дни – устройството ще бъде представени по време на изложението IFA в началото на следващия месец.