Tech World 2016 видя премиерата и на още няколко много интерсени устройства от Lenovo – дългоочакваните Phab 2 Pro (първият в света смартфон с технологията Project Tango), смартфонът с двойна камера Phab 2 Plus и пълноразмерния Phab 2.

Заедно с премиерата на тези три смартфона разбрахме и че Project Tango на Google вече ще се казва просто Tango. Но какво да очакваме от джаджите?

Lenovo Phab 2 Pro

Phab 2 Pro се различава от всички останали смартфони, благодарение на технологията Tango на Google, която отчита и създава прецизна карта на помещението, в което сте, в добавената и виртуалната реалност. Например, учениците ще имат възможност да създават виртуални динозаври с реални пропорции в класните си стаи и да изучават “творението си” отблизо. Добавената реалност вдъхва живот на всяко приложение – можете да играете домино на кухненската маса, да отглеждате дигитален домашен любимец в спалнята си или да се борите с нашествието на извънземни у дома, като цяло – да се забавлявате по милион начини.

lenovo-phab-2-pro-2Смартфонът е захранван от Qualcomm® Snapdragon™ 652 процесор, който предоставя ефективна хардуер интеграция и процесорна работа, плавна 4G LTE връзка, светкавична бързина на камерата и сензорни възможности. Компютърната процесорна мощ е достигната чрез един-единствен вграден процесор Snapdragon, с интегриран комплект от ключови възможности, като DSP, ISP и сензорен хъб. Хетерогенната компютърна платформа на Snapdragon е оптимално балансирана както за работа с Tango, така и за ежедневна употреба. Snapdragon 652 процесорът моментално обработва данните, получени от сензорите на камерата, жиро и акселерометъра, превръщайки ги в реалистично преживяване в добавена реалност, докато 3D AR графичните слоеве се приспособяват по-естествено към заобикалящата среда.

Още – Lenovo Phab 2 Pro има Dolby Atmos 5.1 звук, 16-мегапикселова камера и интелигентен, 6.4-инчов Assertive дисплей с QHD (2560 x 1440) резолюция.

Lenovo Phab 2 Plus

lenovo-phab-2-plusОтличаващ се с фотографските си способности, Phab 2 Plus идва с две 13MP задни камери с мигновен фокус, светкавично бързи лещи с F2.0 бленди и професионални процесори за преработка на изображения Futjitsu Milbeaut, с които работят камерите на Leica. „Ако сте любител фотограф“, казват от Lenovo, „може да уловите всеки момент с невероятно качество, дори при слаба светлина, с висок контраст, докато цветовете си остават напълно реални, с висока детайлност в областите в сянка и завладяваща дълбочина на фона.“ Тъй като говорим за камерафон, софтуерът на камерата включва и ръчен режим, плюс други допълнителни специални ефекти.

Lenovo Phab 2

Phab 2 пък от своя страна е смартфон с добавена реалност на достъпна цена, притежаващ много от изкусителните характеристики на по-високия клас модели. С режим AR (Augmented Reality – добавена реалност, бел. редактор) на Phab 2 например, можете да създадете още по-уникални снимки и видеоклипове чрез наслагване на AR ефекти като виртуални среди или карикатури върху ваши снимки – перфектни за споделяне в социалните мрежи. Други съществени характеристики са огромният 6.4-инчов HD дисплей, 13-мегапикселовата камера с бързо фокусиране и 32GB вградена памет, с възможност за разширяване чрез microSD карта.

lenovo-phab-2