Една от най-добрите супер-коли току-що стана още по-добра. На автомобилното шоу в Женева днес ще дебютира новата версия на Lamborghini Huracan — това е Lamborghini Huracan Performante.

Ако се чудите кое прави Performante по-добър от предшественика си, отговорът е прост: новото купе е с 40 килограма по-леко и с 30 конски сили по-мощно. 5,2-литровият V10 двигател е с мощност 640 конски сили и официално вече е най-бързата производствена кола, която е обикаляла пистата Нюрбургринг. През октомври миналата година Lamborghini поставиха рекорд, като направиха пълна обиколка за само 6 минути и 52.01 секунди.

Performante развива скорост от 0 до 100 километра в час за само 2,9 секунди, като максималната достижима скорост е 325 километра в час.

За да не полети, Новото Lamborghini Huracan разчита на две системи, които да го държат на земята — Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) е активна система за аеродинамика, която предоставя натиск надолу и намалява съпротивлението. Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) пък контролира електрониката самата работа на ALA, която от своя страна постига желаното от водача като отваря и затваря клапи, насочващи въздуха. По време на завои, клапи се отварят само от едната страна пък, което помага на Performante да стои по-стабилно на пътя.

Ако днес сте в Женева, можете да видите Lamborghini Huracan Performante на живо. Ако пък имате излишни 274 390 долара, още това лято ще можете да си го купите…