Всички знаем, че Apple представят нов дизайн за своя смартфон през една година. Миналата година видяхме S-моделът, който външно прилича на предишния. Тази година пък, трябва да бъде представен iPhone 7 с изцяло нов дизайн. Според небезизвестния Минг-Чи Куо от KGI Securities обаче, може да станем свидетели на нещо тотално различно.

Куо твърди, че в момента Apple смятат изцяло да променят дизайна на iPhone линията и то от 2017 година. Според него компанията се колебае между стъклен, пластмасов и керамичен дизайн, но най-вероятно ще се спре на такъв от стъкло – отпред и отзад, с метал като страничен компонент. Освен това, дизайнът ще бъде с по-малки рамки, леко заоблен и много по-удобен за държане в ръка. Най-голямата изненада е, че според Куо, Apple ще заложат да AMOLED технология за дисплея.

KGI Securities още казват, че през 2017 година може да видим iPhone с 5.8-инчов дисплей, който ще използва AMOLED технологията, и който може да замени 5.5-инчовата линия.

Всичко това звучи като контра-аргумент на тазгодишния предполагаем нов дизайн за iPhone 7. Дали изобщо през септември ще видим нещо ново, или телефонът ще е по-скоро подобен на iPhone 6s? Готова ли е компанията изцяло да промени конвенциите си? Няма как да отговорим на нито един от тези въпроси, но Куо и преди е излизал прав за много неща.