Едно от най-търсените и все още липсващи в Windows Store приложения — десктоп версията на iTunes — най-накрая ще бъде налично и там. По време на Build вчера, Microsoft обяви, че работи съвместно с Apple, за да предостави iTunes за безплатно сваляне директно от магазина за приложения в Windows 10.

Макар iTunes да има Windows версия, апликацията към момента не е налична в Windows Store, което я прави невъзможна за използване в новата операционна система Windows 10 S. Това обаче ще се промени съвсем скоро.

Microsoft изглеждат ентусиазирани да имплементират колкото се може повече приложения в Windows Store, за да може те да са налични за новата им операционна система (която се конкурира с Chrome OS). Следващата стъпка може би е пакетът от приложения на Adobe и дори браузърът Chrome. Последният обаче е малко вероятно да се появи в Windows Store поради нуждата от пълно преработване на самото приложение. Остава да видим.

2 Коментари

  1. Аз смятам, че от Майкрософт ще се опитват да научат потребителите да търсят софтуер от техния магазин и след време ще заключат възможността за инсталиране от други източници както е при мобилната им ОС.

  2. Не вярвам да им се получи… Няма да се хареса на голяма част от потребителите – дори при macOS имаш възможност да инсталираш пакетирани апликации, свалени от интернет.

Comments are closed.