Вече веднъж чухме слухове, че специалният iPhone 8, който трябва да бъде представен през септември, може да се забави и да се появи по магазините един или два месеца по-късно. Сега според информация от Минг-Чи Куо от KGI Securities излиза, че иновативната джаджа може да се забави още повече — чак до края на годината или началото на следващата.

Цитиран от 9to5mac, Куо споделя, че Apple изпитват проблеми с изработката и доставките на материалите, нужни за iPhone 8. Както знаем, устройството се очаква с иновативна нова предна 3D камера, както и липсващ Home бутон. Разпознаването на пръстов отпечатък трябва да става от самия дисплей.

Ако обаче Apple не успеят да разработят технологията навреме, този дизайн може да се промени. Да, вчера видяхме снимки на dummy модел, който няма Home бутон и изглежда Touch ID при него е имплементирано в дисплея, но това може и да не е финалната версия. Знаем, че Apple често експериментират с различни дизайни и този път не е по-различно — те искат да се подсигурят. Ето вижте например схематично изображение, което бе споделено в Twitter и което е със скенер за пръстови отпечатъци на гърба на устройството:

Тук се вижда също, че iPhone 8 не е заоблен в краищата, което също изглежда като експеримент с дизайна.

Все пак, iPhone 8 трябва да бъде представен през септември, заедно с другите два модела — iPhone 7s и iPhone 7s Plus. Кога ще започне да се продава обаче е нещо, което ще разберем едва по време на премиерата.