apple-ios-9-new-features

iOS 9, новата версия на мобилната операционната система на Apple, ще бъде пусната до всички потребители на 16 септември. Все още няма информация в колко часа ще е наличен ъпдейтът, но предполагаме, че няма да има разлика в сравнение с предходни години, което означава, че в България това ще е вечерта, около 20:00 ч.

Изискванияа за инталиране на iOS 9 са устройството ви да има 1.8GB свободно пространство, което е доста по-малко в сравнение с исканото миналата година при iOS 8. Новата версия ще се поддържа от iPhone 4S и по-новите модели, както и iPad 2 от 2011 г. и следващите.

С iOS 9 идват редица подобрения, включително и нов Low Power Mode, с който компанията обещава увеличение в живота на батерията с до 3 часа. iOS 9 включва и ъпдейти за HomeKit и CarPlay, като с последното ще можете да контролирате почти всичко в автомобила си.

Siri пък получава нова функция с името Proactive, която ще осигурява по-интуитивно предлагане на информация, която може да ви е нужна, базирана на вашите навици, местоположението ви и часът. Една от най-големите промени е наличнието на мултитаскинг при iPad, като вече ще можете и да използвате по две приложения едновременно с разделение на екрана 50 на 50 или 70 на 30. Всички новости около iOS 9 може да научите тук.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS