apple-ios-9-new-features

iOS 9 вече е налична за iPhone, iPad и iPod Touch. Потребителите трябва да получат известие за ъпдейта в Settings -> General, а за да го инсталират трябва да изберат Software Update. Процедурата по актуализацията е стандартна, като тази година новата версия на мобилната операционна система се нуждае от само 1.3GB свободно пространство.

С iOS 9 идват редица подобрения, включително и нов Low Power Mode, с който компанията обещава увеличение в живота на батерията с до 3 часа. iOS 9 включва и ъпдейти за HomeKit и CarPlay, като с последното ще можете да контролирате почти всичко в автомобила си.

Siri пък получава нова функция с името Proactive, която ще осигурява по-интуитивно предлагане на информация, която може да ви е нужна, базирана на вашите навици, местоположението ви и часът. Една от най-големите промени е наличнието на мултитаскинг при iPad, като вече ще можете и да използвате по две приложения едновременно с разделение на екрана 50 на 50 или 70 на 30. Всички новости около iOS 9 може да научите тук.

Screen Shot 2015-09-17 at 1.51.45 PM

Разбира се, и тази година част от потребителите се сблъскаха с проблеми при инсталирането на софтуера. В Twitter много хора се оплакаха, че на iOS устройството им постоянно се появява грешка при изтеглянето на iOS 9, излизайки прозорец с надпис „Software update failed. An error occurred downloading iOS 9“.  Проблеми е имало и с iTunes.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS