instagram-square-format-redesigned

Активните потребители на Instagram ще се зарадват на новината, че вече социалната мрежа позволява качване на пълноразмерни хоризонтални и вертикални изображения. Мобилните приложения за платформите Android и iOS ще бъдат обновени, за да въведат новите промени.

До този момент заснетите изображения в хоризонтална или вертикална ориентация се споделяха преоразмерени в квадратна форма. Новите промени важат и за каченото видео съдържание. Все пак социалната мрежа ще продължи да използва квадратната форма на изображения и видео като стандартна по подразбиране. След като обновлението на мобилното приложение се изтегли, потребителите ще могат да изберат по кой начин да се качват техните снимки.

Причините Instagram да направи тази стъпка от една страна е желанието на потребителите за по-голяма свобода при споделяне на снимките. Квадратният формат не е особено удобен за хората, които често снимат пейзажи. Друга причина, която може да се изтъкне, е тенденциозното увеличаване на диагоналите на екраните на мобилните устройства, което позволява преглеждането на по-подробни изображения.

В новото обновление ще бъдат обединени и филтрите за фото и видео. Очаквайте новата версия на мобилните приложения още днес.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS