Ясно се вижда, че умният часовник от Huawei е един от най-красивите на пазара в момента. Елегантният му вид помага за съчетаването му както с по-спортни дрехи, така и с костюм за някое специално събитие. Има обаче един проблем – Huawei Watch е доста голям; 42 милиметра в диаметър и 11,3 милиметра висок, това е часовник, който по-скоро приляга на мъжка ръка. За това е възможно и компанията да не привлече дамите като свои клиенти толкова лесно… до сега.

Според Android Authority, Huawei подготвят нови варианти на своя умен часовник, които да представят на Consumer Electronics Show в Лас Вегас през януари. Можем да очакваме в известен смисъл умален вариант на Huawei Watch, който не би трябвало да има някакви разлики със сегашния при характеристиките си. Възможно е да бъдат представени други цветове и комбинации от каишки, а защо не и златен вариант? Златото стана модерно сред носимите джаджи, а Huawei Watch все пак е висок клас Android Wear аксесоар.

И все пак, това може би няма да е единственото в бранша с носими устройства от Huawei догодина. Отново според Android Authority, след средата на 2016 година най-вероятно компанията ще представи изцяло нов модел на умния си часовник, който може би ще е със слот за SIM карта. Все пак Android Wear вече поддържа и това. Дръжте се!