huawei-ascend-p8

Без много фоерверки, Huawei представи своя нов флагман за 2015. Всъщност, показа своите два нови флагмана Huawei P8 и Huawei P8 Мax. Запазвайки стила си от послените две години, новите модели идват с капсолован корпус, но за разлика от Huawei P7, който беше изработен от метал и стъкло, Huawei P8 е само от метал. Специално нано покритие прави телефона водоустойчив и го пази от случайни повреди, а дебелината му е само 6.4 мм.

Huawei P8 идва с 5.2-инчов IPS LCD дисплей с Full HD резолюция. Операционната система ще е Android 5.0.2 Lollipop, а интерфейсът отново ще е Emotion UI. Huawei представи и нов начин за работа с жестове – чрез кокалчетата. Можете да почукате по дисплея или просто да изрежете част от екрана, за да направите скрийншот. Този вид функционалност обикновено е запазена марка за стилуси, но с Huawei P8 ще може да го правите и с ръце.

[rquote]Huawei са специалисти в мрежовото обслужване и P8 го показва[/rquote]Huawei P8 работи с Kirin 935 чипсет, който включва осемядрен Cortex-A53 процесор, който може да работи с доста малка консумация на енергия. От компанията твърдят, че 2-3 дни работа няма да са проблем, а при по-сериозно ползване може да изкара до ден и половина и то само с 2600 mAh батерия.

Huawei Р8 използва нова Signale+ технология на компанията. Той разполага с две антени (една отгоре и една отдолу) и може да превключва между тях само 33.5μs, така че разговорите и интернетът няма да имат смущения при едновременно ползване или при ситуации със слаб сигнал. Wifi+ технологията пък автоматично ще избере най-добрия Wi-Fi сигнал в района.

Камерата на Р8 е 13МР и е първата в телефон, която използва сензор с четири вида субпиксели – червен, зелен, син и бял. Това ще помогне на камерата при слабо осветление, но тя разполага и с оптична стабилизация на изображението, която допълително подобрява работата и качеството на снимките. Реално тя ще може да се върти до 1.6 градуса, което е двойно на възможностите на iPhone 6 Plus. Huawei също така е включила независим процесор, за който твърди, че ще даде DSLR качество, което е леко пресилено.

Huawei ще пусне и редица кейсове за Р8, но най-интересен е капакът, добавящ e-ink дисплей с диагонал от 4.3-инча, който е перфектен за четене при директна слънчева светлина и ще е икономичен.

Huawei Р8 ще се предлага в две версии – с 16GB вътрешна памет за 500 евро и 64GB версия за 600 евро. Телефонът ще бъде пуснат в продажба в Европа, Близкия Изток и Южна Африка, поне в началото.

https://www.youtube.com/watch?v=WTmPGdmz4gM

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS