htc_water

HTC One (M8) бе официално представен едва вчера, но вече беше подложен на най-тежките изпитания за всяко устройство. Потребители на YouTube, сдобили се рано със смартфона, са любопитни дали ще оцелее при потапяне във вода, изпускане от високо или дори удар с чук.

Новия флагман на HTC има един от най-добрите характеристики от всички устройства на пазара в момента, като Snapdragon 801, 5-инчов Full HD дисплей и уникална двойна камера. Списъкът с възможности на HTC One (M8) е доста дълъг, но нещо което официално липсва е устойчивост на смартфона срещу прах и вода, подобно на директните му конкуренти в лицето на Samsung Galaxy S5 и Sony Xperia Z2. Въпреки това устройството успява да издържи над 1 час напълно потопен във вода без никакви последствия. Разбира се, истинността на теста не може да бъде проверена, но е много вероятно HTC да са защитили новото си устройство „за всеки случай“, което може да им донесе само адмирации.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lhwvXTVQoPM]

Една от най-честите причини за повреди сред мобилните устройства е изпускането им от високо върху твърда повърхност. Като вземем  предвид, че почти всеки съвременен смартфон има голям дисплей, изработен от стъкло, изпускането на устройството често има тежки последици. HTC One (M8) успява да оцелее след две изпускания, но не и при падане с дисплея насочен към земята.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tRHTlUvpvQE]

Последният тест показва, как се справя HTC One (M8) срещу надрасквания с ключ, нож и удар с чук. Металният корпус е сравнително лесен за надраскане и бъдещите потребители на устройството трябва да избягват да го носят в джоб пълен с ключове или монети. Дисплеят, защитаван от Gorilla Glass 3, от друга страна е доста труден за надраскване и дори успява да оцелее няколко директни удара с чук! Острата страна на чука обаче успява да преодолее съпротива и да пукне екрана.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-fzr7ULAiEk]

И все пак, металният корпус и най-вече дисплеят на HTC One (M8) изглеждат издържливи и дават гаранция, че при нормална употреба устройство ще може да се ползва без предпазен калъф. Допълнителен бонус е фактът, че новият флагман не се бои от вода. Екипът на SmartNews не препоръчва да причинявате това на новото си HTC или на което и да е друго устройство.