HTC започна своята презентация със сравнение с Apple. Явно ябълката е болна тема на всеки в бранша и вече трудно може да се гледа събитие на конкурентна марка, в което да се се направи препратка към Тим Кук и компания. В този случай HTC спомена функцията Live photos, за която не бе пропуснато да се сподели, че е предложила първо на клиентите именно от HTC. След това се пошегуваха, може би не много на място, че всеки, който не знае какво да си купи, следва тълпата и си купува iPhone. Това беше малко грубо и представящо потребителите в светлина, която не говори добре за тяхната способност да правят правилните избори, което може да донесе малко негативни коментари в актива на HTC. Тайванците натъртиха доста смело, че това ще е телефонът, който наистина може да направиш свой и нека да видим дали са прави.

HTC One A9 предлага 5-инчов AMOLED дисплей с 1080p резолюция. Под капака имаме Snapdragon 617 чипсет с octa-core процесор с четири ядра Cortex-A53 на 1.5GHz и още четири A53 на 1.2GHz, Adreno 405 GPU ще отговаря за графиката, а оперативната памет е 2 или 3 GB. HTC One A9 идва във версии с 16 и 32GB вътрешна памет, в комбинация със слот за microSD.

HTC сподели, че One A9 е проектиран от нулата, като носи в себе си елементи от своите предшественици, като например лентите за антената, които видяхме първо в HTC One M7 през 2013. Алуминиевият копус е капсолован и има 2.5D Gorilla Glass 4 покритие на екрана. One A9 е с дебелина от само 7.2 мм и тежи 143 г. A9 има и Home бутон, който крие в себе си скенер за отпечатъци. С него може да си отключвате телефона и да го ползвате за плащания в Play Store, благодарение на преинсталирания Android 6.0 Marshmallow.

HTC One A9 има 2,150 mAh батерия, поддържаща Quick Charge 2.0 (и 3.0), но за целта ще ви трябва подходящо 15W HTC зарядно, което се купува отделно. HTC ще предложи и Dot View II кейс за One A9, който ще позволява да го управлявате с жестове. Още един от аксесоарите към този модел ще са HTC Pro Studio In-Ear слушалките, с който BoomSound наистина ще може да се усети на съвсем друго ниво.

Основната камера на One A9 е с 13MP сензор с оптична стабилизация и 1080p възможност за видео запис. Интересното е, че въпреки факта, че не се води камерафон, той предлага заснемане в RAW формат и поддържа Hyperlapse, което е наистина много интересно. Предната камера е 4MP UltraPixel с бленда f/2.0.

HTC One A9 ще е наличен от първата седмица на ноември в сребърно, сиво, гранитено и злато. Цените все още не са обявени официално.

HTC One A9 stock photo 2HTC One A9 stock photo 6HTC One A9 stock photo 7HTC One A9 stock photo 5HTC One A9 stock photo 8HTC One A9 stock photo 10HTC One A9 stock photo 9HTC One A9 stock photo 1HTC One A9 stock photo 12HTC One A9 stock photo 3HTC One A9 stock photo 13HTC One A9 stock photo 11HTC One A9 stock photo 14HTC One A9 stock photoHTC-One-A9-3V-TopazGoldHTC-One-A9-3V-DeepGarnetHTC-One-A9-Dot-View-II-Case-CoralHTC-One-A9-Aero-6V-CarbonGreyHTC-One-A9-Aero-PerRight-CarbonGrey

 

4 Коментари

  1. Отново и отново копие/я на IPHONE. Тея хора не могат ли да измислят нещо ново и интересно? Нее нали трябва да е IPHONE. Баси тъпотията. ????

  2. Харесва ми. Не зная яйцето или кокошката е първо, но определено това HTC ми харесва. Само формата и мястото на сензора са ми забележки.

  3. И на мен ми хареса, много!
    Трябваше сензора да е без рамка…просто под черното стъкло…щеше да кърти мивки…(но и така не ме дразни)
    А ако се бяха понапънали с някоя десета от милиметъра отгоре, за сметка на 400mAh батерия в повече, щеше да лепи и плочки!

  4. Ами прилича ми все едно е произведен за Galaxy S5 този сензор и след това са решили да го продадат на HTC.

Comments are closed.