google photos

Google най-накрая представи самостоятелната си услуга Google Photos, която ще ви предложи неограничено пространство за съхранение на снимки и видеа. Тя ще бъде пусната от днес за iOS, Android и десктоп устройствата и ще е напълно безплатна.

Подобно на Flickr, ще може да използвате Google Photos като ваше лично онлайн място, в което да запазите всичките ви заснети ценни моменти с възможността да имате достъп до тях от всяко едно устройство. Файлове автоматично ще се запазват и синхронизират, при това без да се притеснявате от ограничение в пространството. Google Photos поддържа снимки с резолюция до 16 мегапиксела, както и до 1080р видеа.

google photos

Услугата не само ще съхранява вашите снимки, но и автоматично ще ги организира според хора, места и т.н., използвайки интелигентно разпознаване на изображенията. Така няма да има нужда да слагате определен таг на всяка една от тях, нито пък да създавате албуми. Когато искате да намерите определена снимка, просто потърсете в търсачката и ще я намерите. И всичко това „само за вашите очи“, както казва Google.

google photos

С Google Photos също така ще може да редактирате снимките си. С натискането на бутона „+“ ще може да създадете свои колажи, анимации, филми със саундтрак и още много. Assistant ще ви предлага нови неща, които могат да се направят с вашите снимки и видеа, като колажи базирани на скорошно пътуване или друга тема. След като видите резултата, ще може да изберете дали да го запазите, редактирате или отхвърлите.

Photos-Share-v4

Споделянето в популярните социални мрежи или приложения за съобщения също е лесно. Google улеснява изпращането на много файлове чрез опцията за създаване на линк със снимки, видеа или албум. Получателят може да види какво сте споделили без специално приложение или да е влязъл в Google Photos, след което да ги запази в своята собствена библиотека.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS