copyright-s

Борбата с нарушителите на авторски права на филмови и музикални произведения, като че ли никога не е спирала. Най-новият съюзник се оказва американското вътрешно министерство. В интернет изтече писмо, което е адресирано до главния изпълнителен директор на Sony Pictures от 19 март 2012 г. В него се разкрива за тайна група от големи компании и корпорации, които имат за цел да се борят с пиратството. Интересното е, че организатор е самото министерство на вътрешната сигурност на САЩ.

ВИЖ ОЩЕ: 6 ПОПУЛЯРНИ МИТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕТО НА СМАРТФОНИТЕ

В писмото се предлага среща заедно с други компании, включително Google. Конкуренцията между двете корпорации не е никак малка, но в писмото  уверяват Sony, че няма да имат проблеми от страна на търсачката. В групата участват също важни фигури, които имат значителен принос към създаването на глобалната мрежа. Очевидно потърпевшите от открадната интелектуална собственост са готови на всичко, включително и такива тайни споразумения, за да предпазят себе си от посегателства.

Много журналисти смятат, че подобни действия могат да навредят до голяма степен на обществото, тъй като няма прозрачност по отношение на решенията на групата. Не е ясно до къде са стигнали мерките на групата, както и целия ѝ състав.