samsung-gear-s2-1
Снимка: Engadget

Samsung разкри повече подробности за новия си умен часовник – спортния Gear S2 и по-елегантния Gear S2 classic. И той е нещо съвсем различно от корейския гигант. Този път производителят заряза големият мъжкарски дизайн и това, което виждате на снимките, е кръглото 40-милиметрово тяло на Gear S2. Първото, което ще си зададете като въпрос е ясно – работи ли той с други телефони, освен Samsung? Разбира се, всякави Android смартфони могат да бъдат свързани с новия аксесоар, стига да имат поне 1.5GB RAM и операционна система Android 4.4.

И като говорим за операционна система, може би не е изненада за никого, че тук Samsung са заложили на собствената си такава в лицето на Tizen. Софтуерът изглежда чудесно и няма да подразни никого, след като Samsung обещаха поне 1000 приложения за часовника от момента на старта на продажбите. Разработчиците са стимулирани да създават още апликации, които да разцъквате на 1.2-инчовия AMOLED дисплей. За да бъдете улеснени обаче някои от интеракциите могат да се извършват с удобния и красив въртящ се пръстен – завъртете го най-вдясно и ще видите уиджетите си, вляво пък се намират нотификациите.

gear-s2_design_atelier-mendini_l

Часовникът на Samsung ще се предлага в два цвята – сиво и черно, като и двата ще могат да се възползват от удобни гумени каишки, или пък кожени такива. Имате също така възможност да избирате между голям брой лица на часовника. Имплементирането на Wi-Fi е задължително и той присъства като функция тук, заедно с още интересни допълнения. Присъства, разбира се, и сензорът за сърдечен ритъм, който е на задната страна на тялото на Gear S2.

За тези, които желаят да ползват Samsung Pay, Gear S2 има и NFC чип, като функционалността му ще бъде активирана чрез ъпдейт през ноември. До тогава също можем да очакваме и по-голяма версия на умния аксесоар – 42-милиметровият Samsung Gear S2 пък ще бъде с 3G свързаност.

samsung-gear-s2-2
Снимка: Engadget

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS