facebook-fail

След като ви запознахме с най-новите промени във Facebook, заедно с тяхната нова услуга Moments, днес ще научите още нещо, което предстои да бъде имплементирано в социалната мрежа. Но първо нека ви задам един въпрос – възможността Facebook много лесно да разпознава вас и ваши приятели в снимки улеснява ли ви, или е досадна за вас?

След като сами си отговорите на този въпрос, можете да продължите да четете по-надолу. Лабораторията за изкуствен интелект на Facebook е разработила нов алгоритъм, който дава възможност потребителите на социалната мрежа да бъдат разпознавани в снимки, на които лицата им дори не се виждат. Въпростана функционалност е била тествана от служителите с известно количество снимки от Flickr – на част от тях лицата на хора са се виждали, а на други не. Алгоритъмът има успеваемост от около 83% при тагване на хора, чиито лица не се виждат.

Според информация, предоставена от компанията, услугата ще разчита на други отличителни белези – структура на тялото, дрехи, коса и т.н. Очакваме това да бъде въведено във Facebook съвсем скоро. Няма как да не бъде имплементирано и в Moments.

Е, какво мислите по въпроса?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS