oculus

oculus

Facebook планира да закупи Oculus VR, производителят на устройството за виртуална реалност Oculus Rift, за 2 милиарда долара. Компанията обяви изненадващата покупка чрез блог пост. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг разкри и какви са причините за това: „Мисията на Oculus е да позволи да изпитате невъзможносто. Тяхната технология отваря възможности за напълно нови видове преживявания. Пълното потапяне в игрите ще бъде първото, а Oculus вече има големи планове, които няма да се променят и ние се надяваме да ги ускорим. Rift е дългоочакван в геймърските среди и има доста голям интерес от страна на разработчиците за изграждането на тази платформа. „, казва Зукърбърг.

Зукърбърг каза, че Facebook „ще се фокусира в това да помогне на Oculus да изгради своя продукт и да развива партньорства за поддръжка на повече игри.“. Но той отбелязва, че след игрите, Facebook ще разшири Oculus в нови територии. „Ние ще направим Oculus платформа за много други преживявания. Представете си да играете, учейки в класна стая с ученици и учители по цял свят или да се консултирате с лекар лице в лице, просто като поставите очилата, при това в дома си.“

„Facebook разбира потенциала за VR. Марк и неговият екип споделят нашето виждане за това как виртуалната реалност има потенциал да трансформира начина, по който учим, споделяме, играем и общуваме. Facebook е компания, която вярва, че всичко е възможно с правилната група хора и ние не можахме да се съгласим повече“, казва Oculus в свой собствен блог пост относно обявяването на сделката.

Придобиването на Oculus идва от нищото – компанията наскоро демонстрира новата версия на Oculus Rift. Ресурсите на Facebook само могат да помогнат за развитието на продукта, но по-интересно е това, на което Зукърбърг набляга, а именно как ще се развие технологията в бъдеще. „С усещането на истинско присъстви ще можете да можете да споделите безгранични пространства и преживявания с хората във вашия живо. Представете си да споделяте не само моменти със своите онлайн приятели, но и цели преживявания и приключения.“ Зукърбърг казва, че бъдещето идва по-скоро отколкото си мислим и той „няма търпение да започне работата с целия екип на Oculus, за да донесе това бъдеще на света и да отключи нови светове за всички нас.“

Сподели
Предишна страницаЗапознайте се с новия HTC One (M8)
Следваща страницаGalaxy S5 Active е на път?
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност. Взять микрозайм на карту 24 часа в сутки. Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.

1 коментар

Comments are closed.