Според The Information, цитирани от Android Authority, Facebook най-вероятно ще добавят нови функционалности в чат приложението си Messenger. Твърденията са базирани на данни, извадени от програмния код на апликацията, които сочат към возможността за мобилни разплащания вътре в приложението, както и „тайни“ съобщения.

Не е ясно какво точно се има предвид под мобилни разплащания тук, но може би става въпрос за пазаруване вътре в Messenger. За такава функция се говори вече от известно време и ето, че най-накрая можем да станем свидетели на пускането ѝ. Колкото до тайните съобщения, тук може би The Information имат предвид изцяло криптирани такива. По принцип чатът във Facebook Messenger се криптира само по пътя от потребителя до сървърите. Дали обаче компанията най-накрая ще предприеме действия по пълно криптиране на съобщенията, подобно WhatsApp?

Не е ясно дали тези парчета код наистина подсказват за бъдещи услуги. Възможно е да става въпрос за нещо, което е останало от предишни експерименти на разработчиците. Ако е вярно обаче, мобилна разплащателна система от Facebook ще е нещо, което ще се конкурира с Apple Pay и Android Pay. Дали това ще се хареса на гигантите? Колкото до криптирането, искаме да чуем вашето мнение по въпроса. Споделете.